Nyúlpecsenye magyarosan
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 2 db nyúlgerinc
- 4 db nyúlcomb
- 3 db citrom
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg zeller
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 2 dl tejföl
- olaj
Elkészítés
A nyúl gerincét és hátsó combjait megtűzdeljük füstölt szalonnaszeletekkel, citromlével leöntjük, hagyjuk állni 1-2 órán keresztül. Olajjal leöntjük, megsózzuk, majd előmelegített sütőben félig sütjük. Öt percenként locsolgatjuk a saját levével. A vegyes zöldségeket, a hagymát megtisztítjuk, vágjuk karikára, a nyúl mellé tesszük, tovább sütjük. Vigyázzunk, hogy a zöldség meg ne égjen. Egy idő után a hús alá is tehetjük a zöldségeket. A nyúl mártását elkeverjük tejföllel, majd a húshoz tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.