Nyúlpecsenye magyarosan

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 2 db nyúlgerinc
  • 4 db nyúlcomb
  • 3 db citrom
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • olaj

Elkészítés

A nyúl gerincét és hátsó combjait megtűzdeljük füstölt szalonnaszeletekkel, citromlével leöntjük, hagyjuk állni 1-2 órán keresztül. Olajjal leöntjük, megsózzuk, majd előmelegített sütőben félig sütjük. Öt percenként locsolgatjuk a saját levével. A vegyes zöldségeket, a hagymát megtisztítjuk, vágjuk karikára, a nyúl mellé tesszük, tovább sütjük. Vigyázzunk, hogy a zöldség meg ne égjen. Egy idő után a hús alá is tehetjük a zöldségeket. A nyúl mártását elkeverjük tejföllel, majd a húshoz tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.